Serum za ćelavost, sprječavanje razvoja sijedih vlasti i oživljavanje najoštećenije kose

celavost

Na tržištu se nudi serum za rast kose koji sadrži niz „nevjerojatnih biljnih ekstrakata“, a koji zaustavlja ispadanje kose, pomaže zdrav ponovni rast kose, sprječava proces razvijanja sijedih vlasi i pomaže kosi povratiti izvornu boju. Navodno taj biljni serum „oživljava“ čak i najoštećeniju kosu te je čini „njegovanom, gustom i bujnom kao nikada prije“.

Navedeni sastojci tog biljnog seruma su gotu kola (lat. Centelly asiatica), He Shou Wu (lat. Fallopia multiflora), patuljasta palma (engl. Saw palmetto; lat. Serenoa repens), magnezij, sibirski ginseng (lat. Eleutherococcus senticosus), ginkgo biloba, kopriva (lat. Urtica dioca), ekstrakt sjemenki grožđa i keratin.

Dokazi iz kontroliranih pokusa na ljudima

Pretraživanjem literature nije pronađen niti jedan klinički pokus u kojem je pripravak takvog kombiniranog sastava istražen na ljudima za bilo što vezano za kosu ili dlake na bilo kojem dijelu tijela.

Zaključak

Gubitak kose i sijeda kosa pogađaju mnoge osobe. Da zaista postoji takav učinkovit pripravak koji će čudesno riješiti ćelavost, zaustaviti ispadanje kose, spriječiti razvoj sijedih dlaka i vratiti kosi izvornu boju te oživjeti i najoštećeniju kosu – ne bi nitko bio ćelav niti bi itko više imao potrebu kupovati boju za kosu, a vidimo i sami da to nije slučaj u svakodnevnom životu.

 

Možda bi vas zanimalo:

Analiza kose za procjenu nedostatka mikroelemenata

Kefir: omogućuje li dugovječnost, liječi li bolesti?

ActivMax sprej za libido: nisu pronađeni dokazi o djelotvornosti i sigurnosti

Afrička šljiva: da za prostatu; za potenciju nema dokaza

Vitamin B17 nije vitamin i može uzrokovati trovanje

 

Urednički tim Dokazi u medicini

Fotografija: Gerry Thomasen

Objavljeno: 10. svibnja 2015.